25. března 2013

Rtěnkový speciál

Dnes bych vás ráda seznámila se svou rtěnkovou mánií. Určitě se najde spousta ženskejch, které vlastní vícero exotičtějších kousků než já, mě však má sbírka 27 rtěnek příjde "dostačující" :-D Díky swatchům, které jsem pro vás udělala, jsem zjistila, že se mi opakuje hodně neutrálních barev. Mám je však nejraději, takže to měnit nebudu. 

Klasické rtěnky  
Má nejoblíbenější rtěnka je rozhodně Catrice ultimate shine. Mám moc ráda tu texturu i barvu. Ráda mám také rtěnky Essence. Největším propadákem je naopak MUA. Skoro nemaluje, vysušuje rty, je divně cítit. 



Fialové, třpytivé, zlaté a další ...
Na fialovou rtěnku si moc lidí netroufne. Já si ji užiju tak jednou, možná dvakrát do roka. Rozhodně budí velkou pozornost. Někdy pozitivní, jindy negativní. Zlatavé odlesky rtů jsou super na léto a já se už nemůžu dočkat.






Tekuté rtěnky
Tekuté rtěnky a lesky mám docela ráda. Ale mám k nim jakýsi respekt. Pořád se kontroluji, jestli ji ještě mám, jestli mi nezůstaly na rtech jenom fleky, nebo se mi nerozpyla po půlce obličeje. Nejhorší co jsem kdy na rtech měla je fixa od NYC. Nelze ji rovnoměrně nanést, na rtech pálí a jak se postupně vytrácí, tak na rtech nechává fialové ostrůvky barvy. Barva 499 forever mine wine je hodně sytě fialová, abych ji mohla občas nosit, nanáším ji prstem v tenoučké vrstvě.

Co naopak můžu doporučit je lesk (rtěnka) od Dermacolu. Má sytou barvu, lepí jen maličko a na rtech vydrží i nějakou tu sváču a kafe.



Konturky 
Na konturovací tužky jsem si zatím moc nezvykla. Rozhodně ně na běžné denní nošení. Nejraději mám tužku se štětečkem od ARTDECO. Je opravdu přirozená, rtům dodá jen ostřejší rysy a můžu k ní použít jakoukoliv barvu rtěnky. Oproti tomu Miss sporty je více do červena a tak ji kombinuji jen s červenými barvami.  

 Jak jste na tom s rtěnkami vy? Milujete je? Nenávidíte? Hledáte stále tu pravou, či jste ji už našli?

8 komentářů:

  1. Teda to je úžasná sbírka - klobouk dolů, proti Tobě jsem rtěnkový analfabet :)...Já s nimi teprve začínám, dlouho jsem je neměla ráda... (a mám zatím jen tři) a dokonalou teprve hledám...Takže oceňuji Tvůj důkladný článek se srovnávacími fotkami - moc se Ti povedl. Určitě si podle Tebe nějakou tu novou rtěnečku vyberu. A ta konturka Artdeco se mi taky moc líbí. Teď mám tip na dobrou rtěnku MAC, co Ty a MAC?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MAC mě nějak minul. Obecně nejsem moc zastánkyní drahých značek. Ano jsou krásné, ale když vidím, že mi stejně poslouží i něco levnějšího, raději sáhnou po dvou levnějších, než jedné extra drahé ... ale kdo ví, možná do toho stádia ještě dospěju :-D

      Vymazat
  2. Wow to je sbírka! :) úplně se stydím! mám doma asi jen 5 rtěnek :D

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Já zas asi jen 5 opravdu pravidelně používám :-D

      Vymazat
  3. ale ich máš :)
    petra-book.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Normálně mi spadla čelist před tou tvou sbírkou! :D Mít tolik možností, tak stojím ráno dvě hodiny před zrcadlem, protože nevím kterou si vybrat :)

    www.candy-in-my-pocket.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš a já jen v rychlosti sáhnu do šuplíku a něco vytáhnu :-D

      Vymazat
  5. teda ty sis vyhrála, já se ke rtěnkovému postu nejsem schopná dokopat, protože se mi to nechce fotit:D ale budu muset. pěkné

    OdpovědětVymazat